Drumband
De slagwerkband van Crescendo bestaat uit zeer enthousiaste slagwerkers in de leeftijd van 13 tot 35 jaar. Er wordt gespeeld op snare-troms, op snares-off troms, op quint-troms, op 3 gestemde bass-drums, op bongo’s en op velerlei percussie slagwerk. Zij repeteren op de Donderdagavond, met de leerlingen vanaf 18.30 uur en vanaf 19.45 uur de grotere slagwerkgroep. De repetities duren tot ongeveer 22.00 uur met daar tussendoor een korte koffie pauze. Na de repetitie is het altijd even gezellig “nazitten”.
Het repertoir van de groep is wijd verbreid, van marching muziek tot Zuid-Amerikaans, Japans, Schots en wat we verder ook nog leuk vinden om te doen.
De band treedt veel op in het dorp waarin zij gevestigd is, maar zeker ook daarbuiten, op verzoek en ook op eigen initiatief bij muzikale of andere feestelijkheden. Ook in Duitsland en België staat de band haar of zijn mannetje.
De leiding/instructie van de band is in handen van Wijnand Tamming, zelf ooit leerling van deze drumband. In de loop van de tijd heeft hij de instructie en de maitre-stok overgenomen van de eerste instructeur en oprichter van de band Herman van Huisstede.
Gedurende de bestaansperiode vanaf oktober 1957 tot heden zijn er een aantal gedaanteverwisselingen geweest m.n. zonder uniform, in zwarte broek en wit overhemd, in een vrolijk blauw/rood uniform met witte kolbak en de laatste paar jaren in een blauw/crème blousson, daaronder een zwarte broek met witte bies. Als hoofddeksel een zwarte cap met een witte pluim. Bij wat “lossere” evenementen treden zij op in een zwarte poloshirt, voorzien van de naam van de band en een blauwe spijkerbroek. Een leuk vrijetijdsgevoel.
Voor wat betreft de bezetting van het instrumentarium zijn er ook een aantal wisselingen geweest. In de eerste jaren met snare-troms en 2 tenor of pauken troms en de “beroemde” overslagtrom. Later in de tijd  werd de bezetting uitgebreid met een 8 tal signaalhoorns/klaroenen in Bes, uitgevoerd met één ventiel, zodat ook nog een extra aantal natuurtonen konden worden geblazen in Es. Na enige tijd werd de blaasgroep uitgebreid met twee bas-klaroenen. Een toptijd werd dat. Zij behaalden zelfs d.m.v. hard en plezierig werken , in de EERSTE divisie. Geleidelijk aan veranderde de bezetting tot wat het nu is. Een swingende slagwerk-band.
Algemene Muziek Vereniging Crescendo
Nederhorst den Berg